Almenys quatre persones han mort a Trèveris (Alemanya) i una quinzena han resultat ferides en un atropellament múltiple en una zona de vianants de la ciutat, situada a la zona oest del país, segons ha informat la Policia.

En una roda de premsa des de l'>Ajuntament, el ministre d'Interior de l'estat federat de Renania-Palatinado, Roger Lewentz, ha confirmat que quatre dels ferits es troben en estat greu i ha lamentat que molts dels que es trobaven a la zona han quedat "traumatitzats". Ha assenyalat que es tracta d'una "dia terrible per a l'estat" i ha indicat que les autoritats estan analitzant els fes detingudament.

L'alcalde la localitat, Wolfram Leibe, ha condemnat l'horror viscut i ha traslladat el condol als ferits i familiars de les víctimes. També ha tingut paraules d'agraïment pel més de 700 efectius dels equips d'emergències que han posat en marxa un dispositiu.

Franz-Dieter Ankner, sub comissari de la Policia de Trèveris, ha detallat que una de les víctimes és un nadó de nou mesos. A més, ha aplaudit que el vehicle fos "ràpidament detingut" i el sospitós arrestat. Les forces de seguretat estimen que el vehicle va recórrer uns 900 metres abans d'aturar-se.

Per la seva part, el fiscal Peter Fritzen ha expressat que el mòbil encara no està clar i ha indicat que la POlicia baralla tot tipus d'hipòtesi, des de la terrorista fins a la religiosa o política.

Angela Merkel, ha reaccionat a través del seu portaveu, Steffen Seibert, que ha qualificat d'"impactant" el succés i ha mostrat el seu suport als familiars de les víctimes i els ferits.

Els fets han tingut lloc al voltant de tres quarts de dues de la tarda en una zona per als vianants del centre històric de la ciutat, prop de la famosa Porta Nigra, en llançar-se l'automòbil, un Range Rover gris, a gran velocitat sobre els transeünts i diversos llocs dels comerços al carrer durant centenars de metres.

Des d'aquí, el cotxe ha seguit fins a un carrer adjacent, ja fora de la zona per als vianants, on ha estat interceptat per diversos vehicles de la policia i el seu conductor ha estat detingut per agents.

Segons les informacions difoses per mitjans locals, el conductor és un home de 51 anys, de nacionalitat alemanya i residència pròxima a Trèveris.

La zona d'aquesta localitat del 'Land' de Renània-Palatinat que està pròxima a la frontera amb Luxemburg, ha quedat acordonada i s'ha desplegat un fort dispositiu policial, segons el canal de televisió pública regional SWR. Dos helicòpters sobrevolen la ciutat.

La policia ha demanat als ciutadans, a través del seu compte en Twitter, que romanguin dins de casa fins que s'aclareixi el succeït.