Una orgia il·legal es va introduir ahir en el debat polític a Brussel·les. Divendres passat, la policia belga va irrompre en una festa sexual al centre de la capital en la qual participaven 25 homes, entre ells l'eurodiputat József Szájer, membre del partit ultraconservador hongarès Fidesz, i diversos diplomàtics, segons va informar ahir el diari belga La dernière Heure.

«Vam interrompre un gangbang», va dir una font policial a aquest diari amb relació a l'orgia gai que va tenir lloc en un bar del centre de Brussel·les. A la reunió hi havia estupefaents i, després de ser descoberts pels agents, l'eurodiputat primer va intentar escapolir-se, i després els va dir que tenia immunitat parlamentària. La Fiscalia va afegir que algunes d'aquestes drogues van ser trobades a Szájer.

Després de destapar-se el cas, Szájer va renunciar ahir al seu escó i va anunciar la seva voluntat d'abandonar tota activitat política «després d'un llarg període de reflexió». En un comunicat, l'eurodiputat va admetre que sí que va participar en l'orgia il·legal, encara que va assegurar que no posseïa les pastilles d'èxtasi trobades a la festa, i que la policia només el va advertir sobre l'incompliment de les restriccions imposades a causa de la pandèmia. Per contenir els contagis, Bèlgica ha tancat bars i restaurants i ha imposat un toc de queda nocturn.

Aliat d'Orban

El ja exmembre del Parlament Europeu implicat en els fets és un polític important. Szájer és un dirigent del partit ultraconservador hongarès Fidesz i estret aliat de el president de país, Viktor Orban. Entre 1994 i el 2002 va ser líder parlamentari del partit.