El Ministeri de Defensa ha posat en coneixement de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid el contingut de xat de militars retirats de l´Exèrcit de l´Aire en el qual parlaven d´un cop d´Estat contra el Govern i fins i tot mostraven el seu desig d´«afusellar 26 milions» de persones.

La conversa de WhatsApp, desvetllada pel digital Infolibre, pertany a membres de la XIX promoció de l´Exèrcit de l´Aire, tots ja retirats, i inclou missatges contra l´executiu de coalició, parla de «pronunciaments» i de la «mort» dels membres de Govern.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha decidit posar l´assumpte en mans de la Fiscalia, segons va confirmar ahir un portaveu del seu Departament per si els fets reflectits en aquest xat fossin constitutius de delicte, «comès per persones que a més podrien atribuir-se la condició de militars en actiu, sense ser-ho».

En el seu escrit a la Fiscalia, la ministra insta a investigar «la seva eventual rellevància penal, en defensa de la legalitat» i per «salvaguardar l´honorabilitat de les Forces Armades i dels homes i dones que les integren». «La seva conducta exemplar no té res a veure amb manifestacions que repugnen el respecte degut a una societat democràtica, pluralista i basada en la llibertat política i ideològica», afegeix Robles.