El 26 de novembre, Pablo Iglesias va anunciar al Congrés dels Diputats que les mesures per prohibir els desnonaments estaven a prop. El vice-president segon, fins i tot, es va atrevir a posar un límit de 15 dies per posar en marxa aquestes iniciatives. Aquest termini va expirar el passat divendres. Un retard que, fonts del gabinet d´Iglesias, atribueixen al PSOE, fet que està provocant l´enuig del líder d´Unides Podem.

«Després de diverses setmanes de negociació i un acord inicial que semblava definitiu, el PSOE continua retardant l´aprovació del reial decret», sostenen aquestes veus, que mencionen el pacte d´Iglesias i el ministre de Transports, José Luis Ábalos, fa més d´una setmana per paralitzar els desnonaments de famílies vulnerables mentre duri l´estat d´alarma. A més, els dos ministres van negociar incloure les comunitats autònomes en el procés d´oferir una alternativa habitacional digna abans de poder realitzar un llançament.

La intenció del sector socialista del Govern, segons detallen fonts pròximes a Iglesias, és que l´executiu es faci càrrec del 100% del lloguer derivat de la paralització dels desnonaments. Una mesura que xoca frontalment amb les pretensions dels morats, que sempre han fet bandera de la necessitat que els grans forquilles d´habitatges.