La vicepresidenta primera de Govern, Carmen Calvo, va subratllar ahir que els 350 diputats de el Congrés són «els únics càrrecs elegits de manera directa per la sobirania popular» i ha exigit a el Consell General de Poder Judicial (CGPJ) «respecte a la sobirania parlamentària quan decideix legislar «.

Calvo responia amb aquestes paraules als periodistes quan li han preguntat per la petició formulada dijous pel CGPJ a Congrés perquè recapti la seva opinió i la de la Comissió de Venècia de el Consell d'Europa sobre la reforma impulsada pel PSOE i Unides Podem per prohibir els nomenaments de càrrecs judicials quan estigui en funcions.

«El que hagi de passar en el nostre país està en el nostre país», va assenyalar.

Calvo ha posat èmfasi que la independència dels tres poders de l'Estat «és d'anada i tornada».

«L'hem de complir tots, i cap poder pot envair la sobirania parlamentària, l'espai d'independència de Parlament, que és fonamental per entendre la democràcia», va afegir abans de reclamar «absolutament a tothom» respecte per aquesta sobirania parlamentària quan decideix legislar.

Sobre la possibilitat de demanar opinió a instàncies europees, Calvo va acusar el PP i el seu líder, Pablo Casado, d'haver anat a Europa per «desprestigiar Espanya» i «a vegades per fer el ridícul».