23 de desembre de 2020
23.12.2020
Diari de Girona

El Regne Unit descobreix una segona variant "encara més contagiosa" del virus

Aquesta versió de la Covid-19 estaria lligada a persones que han viatjat des de Sud-àfrica

23.12.2020 | 17:24
El primer ministre Boris Johnson en una roda de premsa el passat 19 de desembre.

El ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, va anunciar aquest dimecres que s'ha detectat una segona variant del coronavirus "encara més contagiosa" que el cep de la qual es va informar la setmana passada.

Aquesta versió del SARS-CoV-2, lligada a persones que han viatjat al Regne Unit des de Sud-àfrica, és "molt preocupant" i sembla contenir més mutacions que la que ha començat a estendre's amb rapidesa en el sud d'Anglaterra.

Davant l'aparició d'aquest cep, el Govern britànic imposarà restriccions "immediates" als viatges a Sud-àfrica i quarantenes estrictes a les persones que hagin tornat d'aquest país en les últimes dues setmanes i als seus contactes.

Fins ara, el Regne Unit ha identificat dos casos d'aquest nou cep en el seu territori, tots dos en individus pròxims a persones que havien viatjat en les últimes setmanes.

"Estem increïblement agraïts al Govern de Sud-àfrica pel seu rigor científic i per l'obertura i transparència amb la qual han actuat quan ha estat descoberta aquí la nova variant", va afirmar Hancock en una roda de premsa.

El ministre va anunciar al mateix temps que més zones d'Anglaterra entraran en els pròxims dies en el màxim nivell de restriccions contra la pandèmia, davant l'expansió en els últims dies del cep de la qual es va informar la setmana passada, que aparentment es transmet a major velocitat que les versions del virus conegudes fins ara.

Arran de la detecció d'aquesta variant, més de cinquanta països han limitat els viatges des del Regne Unit.

Segons les últimes xifres oficials, els contagis en territori britànic han augmentat en un 61,2% en els últims set dies, respecte als set previs.

A Anglaterra, ja hi ha 17.709 ingressats amb covid, cada vegada més prop dels 18.974 hospitalitzats que es van aconseguir en el pic de la primera ona de la pandèmia, el passat 12 d'abril.

"Aquest Nadal i l'inici de 2021 serà un període dur. La nova variant ho fa tot molt més difícil perquè es propaga molt més ràpid. Però no hem de rendir-nos, sabem que podem controlar aquest virus", va dir el ministre de Sanitat.

Hancock va informar a més que el regulador britànic ha rebut ja la informació necessària per a revisar l'aprovació de la vacuna desenvolupada per la Universitat d'Oxford i la farmacèutica AstraZeneca.

"La vacuna és la nostra sortida a tot això. Malgrat que el Nadal i l'hivern seran durs, sabem que el poder transformatiu de la ciència ens està ajudant a trobar un camí", va esgrimir.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook