La Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia ha informat aquest dilluns que s'han confirmat a la comunitat autònoma els primers casos de coronavirus en la nova variant britànica en cinc persones que havien tornat del Regne Unit en els últims dies.

A més, quatre casos més estan «en estudi» corresponents a la província de Màlaga, segons han informat des de la Junta d'Andalusia als mitjans de comunicació aquest dilluns.

Dels cinc casos confirmats, tres són pacients de la província de Màlaga i dos de Granada, segons han explicat les mateixes fonts, que aclareixen que, tots -els confirmats i els casos en estudi-, corresponen a persones que havien tornat del Regne Unit a Andalusia.

La totalitat dels casos confirmats presenten «bona evolució clínica», segons han afegit des de la Junta, des d'on expliquen que de l'estudi de totes aquestes mostres se n'encarrega el servei de microbiologia de l'Hospital Universitari Clínic San Cecilio de Granada, que té capacitat per a la seqüenciació del genoma del virus.

Arran d'aquests casos, la Junta d'Andalusia ha volgut recalcar «la importància que el Govern d'Espanya estableixi mesures als aeroports per més control de l'entrada del coronavirus i les seves variants».

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus