El president de Govern, Pedro Sánchez, estudia situar la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, com a nova titular de Sanitat, en substitució de Salvador Illa, quan aquest deixi el seu càrrec en les pròximes setmanes per liderar la candidatura del PSC a les eleccions catalanes del 14 de febrer, després del pas enrere de Miquel Iceta, segons informen a Europa Press fonts socialistes i governamentals.

A més, el president estudia que sigui Iceta qui substitueixi Darias al front de el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública; un lloc que quedaria vacant després de la marxa de la ministra i per al qual el líder del PSC ja va sonar amb anterioritat.

Aquest és el pla que estudia el Govern per donar continuïtat a la gestió d'Illa a l'capdavant de Sanitat aquests mesos, ja que Darias ha participat al costat d'ell en les últimes reunions de Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut (CISNS) i està plenament implicada en el procés de vacunació que ja ha arrencat.

El canvi al capdavant de la candidatura per a les catalanes d'Iceta pel qual és el seu número dos al PSC, com a secretari d'Organització, s'activarà oficialment aquesta mateixa tarda, després que el fins ara candidat expliqui davant la direcció del partit la seva decisió i s'oficialitzi la nova aposta.

En les setmanes vinents

I després d'això, s'iniciarà el procés per rellevar Illa al capdavant del Ministeri, "en les pròximes setmanes", segons fonts socialistes. Encara que eviten donar dates, recorden que a mitjans de gener ja estarà en ple funcionament la precampanya de les catalanes, fixades per al 14 de febrer.

El ministre ha afirmat aquest mateix dimarts, en una entrevista a TVE, que el candidat per a les catalanes anava a ser Iceta, encara que va evitar confirmar si a ell li havien ofert el lloc, a l'ésser preguntat pel rumor que portava mesos circulant que seria finalment ell i no el líder del PSC el cap de llista el 14 de febrer.

"No li puc confirmar, el que li estic dient és que el candidat que presentarem nosaltres en unes eleccions que necessiten un canvi serà Miquel Iceta, que és la persona que està en millors condicions per abanderar aquest canvi", ha assenyalat Illa .

Tot això, tot i que Iceta ja va comunicar a Sánchez a mitjans de novembre la seva decisió de renunciar a la candidatura de les catalanes; una decisió de la qual el president només va fer partícip al seu nucli dur a Ferraz.