30 de desembre de 2020
30.12.2020
Diari de Girona

Illa no descarta la tercera onada però diu que es pot «minimitzar»

Unes 60.000 dosis de vacuna Pfizer van arribar ahir al matí al Banc de Sang i Teixits en unes caixes ultracongelades a -80 graus

29.12.2020 | 23:03
Illa no descarta la tercera onada però diu que es pot «minimitzar»

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va afirmar ahir que no es pot descartar que hi hagi una tercera onada del coronavirus a l'Estat espanyol però va opinar que es pot «sinó evitar-la, minimitzar-la molt» si se segueix reaccionant amb «promptitud» a l'hora d'aplicar mesures i s'actua amb «molta prudència». El ministre de Sanitat va insistir en una entrevista a TVE ahir al matí a demanar a la ciutadania que mantingui la «guàrdia molt alta» i va defensar que les restriccions de les autonomies són «correctes» i caldrà «seguir ajustant-les», segons l'evolució epidemiològica. Sobre la vacuna, Illa va defensar que el repartiment s'està fent amb «equitat» i va rebutjar entrar en polèmica amb el PP. El ministre va dir que a les reunions del Consell Interterritorial de Salut les observacions són «constructives» i que a la trobada de dilluns cap conseller autonòmic va traslladar-li aquesta crítica dels líders populars.

A Catalunya, el Banc de Sang i Teixits de Barcelona va rebre ahir al matí unes 60.000 dosis de la vacuna de Pfizer contra la covid-19. Van arribar en unes caixes especials ultracongelades a -80 graus centígrads després d'aterrar a l'aeroport del Prat procedents de Bèlgica. Montse Martínez, cap de secció de malalties infeccioses de la Secretaria de Salut Pública, explica que un cop reben les caixes, el primer que fan és verificar que el número d'albarà, el lot i la quantitat de vacunes sigui correcte i, en un procés que ha de ser molt ràpid, les treuen de les caixes per introduir-les en uns ultracongeladors on s'estaran fins que siguin enviades als centres de vacunació.



· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook