Els metges estudien si la mort d'un nen de Gijón de 12 anys està relacionada amb el coronavirus. El petit va morir ahir a l'UCI pediàtrica de l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA), després de diversos dies amb símptomes inflamatoris propis de la infecció per covid-19. Mai va arribar a donar positiu en les proves PCR que se li van practicar, però la sospita coronavirus és alta. El cadàver ha estat sotmès a una autòpsia clínica en el complex sanitari d'Oviedo, els resultats poden trigar uns dies a conèixer-se.

Tot i que la xifra de morts per coronavirus a tot Espanya ja puja a uns 70.000 (segons les dades d'excés de mortalitat de l'Institut de Salut Carlos III), dels quals el Ministeri de Sanitat reconeix prop de 51.000, el nombre de nens morts és molt baix en el nostre país i a tot el món. I més si es tracta de petits sense patologies de base.

Segons l'Observatori de Salut a Astúries, dependent de la Conselleria de Salut, el Principat acumula una mica més de 1.500 morts per covid. El mort més jove fins a la data té 28 anys. L'edat mitjana de les víctimes mortals és de 83,6 anys. Només dos dels morts tenia menys de 40 anys (un home i una dona); vuit tenien entre 40 i 49 anys; i 34 morts comptaven entre 50 i 59 anys.