Quatre persones van morir aquest dimecres i almenys 14 policies van resultar ferits durant l'assalt al Capitoli dels EUA, van assegurar a última hora de la jornada les autoritats locals, que van informar a més d'almenys 52 arrestos.

Les autoritats de Washington havien informat inicialment de la mort d'una dona, que va morir a conseqüència del tret de la Policia del Capitoli, però després van actualitzar aquesta xifra. La víctima és Ashli Babbit, de 35 anys, una veterana de l'Exèrcit i seguidora de Trump.

Altres tres persones, que no van identificar, van morir a conseqüència d'"urgències mèdiques" que van patir a les instal·lacions del Capitoli, va dir el cap de la Policia Metropolitana de Washington, Robert Contee, en una roda de premsa nocturna.

"Una dona i dos homes semblen haver patit emergències mèdiques separades, que van resultar en les seves morts. Qualsevol pèrdua de vides en el Districte és tràgica i els nostres pensaments estan amb qualsevol que hagi estat impactat per la seva pèrdua", ha subratllat el policia.

Contee no va donar més detalls sobre aquestes morts i va agregar que 14 agents de policia van resultar ferits durant els incidents en el Capitoli, dos d'ells de manera "greu".

Les autoritats han detingut almenys a 52 persones tant en el Capitoli com en altres racons de la capital estatunidenca, de les quals unes 30 van ser arrestades per violacions del toc de queda que va imposar l'Alcaldia de Washington a partir de les 18.00 hores (23.00 GMT).

D'altra banda, un home de 24 anys està ferit crític després de precipitar-se al buit en els limítrofs del Capitoli, segons fonts citades per la cadena CNN.

Contee va assegurar a més que les autoritats van trobar i van desactivar dues bombes casolanes als voltants de les seus dels comitès nacionals (secretariats) dels partits demòcrata i republicà (DNC i RNC, respectivament).

També van trobar un vehicle en el terreny del Capitoli on hi havia un rifle i fins a deu còctels molotov, va informar la cadena CNN.

La Guàrdia Nacional s'ha mobilitzat per a tractar de contenir aquestes protestes. El Departament de Defensa ha confirmat aquest desplegament "per a brindar suport a les forces de seguretat federals en el Districte de Columbia" i que el secretari en funcions, Christopher Miller, està en contacte amb els líders del Congrés.