Almenys sis soldats van resultar ferits en un atac suïcida amb cotxe bomba perpetrat contra un comboi de l'operació Barkhane de l'Exèrcit francès a Mali. Segon l'Estat Major de l'Exèrcit, l'atac va tenir lloc divendres al matí a la zona coneguda com les tres fronteres -Malí, Níger i Burkina Faso-.

Els sis efectius que van resultar ferits van ser traslladats a l'hospital militar de Gao, encara que el seu pronòstic no és greu, segons va fer saber l'Exèrcit en un comunicat. Tres dels soldats van ser repatriats ahir a la capital, Bamako.

Un cotxe bomba es va dirigir «a gran velocitat» contra la rereguarda d'un comboi que operava amb militars malians. «Un vehicle de combat d'infanteria blindat va intervenir llavors per protegir els altres elements de la força. Davant aquesta maniobra, el conductor va disparar la seva càrrega explosiva», detallava l'escrit castrense.

Aquest atac suposa el tercer patit per les tropes franceses des del desembre. El 2 de gener, dos soldats van morir en el seu vehicle blindat en un atac amb artefactes explosius durant una missió de reconeixement, mentre que el 28 de desembre altres tres soldats van morir per una bomba casolana. Els atacs van ser reivindicats pel Grup de Suport a l'Islam i els Musulmans (JNIM).