Indonèsia busca les restes d'un avió comercial de l'aerolínia local Sriwajaya amb 62 persones a bord que va caure ahir al mar davant de la costa de Djakarta als pocs minuts d'enlairar-se després de perdre el contacte amb la torre de control.

L'avió, un Boeing 737-524 matriculat el 1994, s'hauria estavellat al mar de Java després d'haver-se enlairat de l'aeroport Sukarno-Hatta, a la capital indonèsia, amb destinació a Pontianak, capital de Borneo Occidental, un vol d'uns 90 minuts, segons va confirmar l'agència indonèsia de recerca i rescat, Basarna.

Les autoritats van anunciar que s'havia perdut el contacte amb l'aparell poc abans de les tres de la tarda hora local, uns tretze minuts després de l'enlairament i sense que el transmissor localitzador d'emergència (ELT) hagués emès cap avís.

En aquell moment, l'avió havia canviat bruscament de direcció, cosa que va provocar que la torre de control preguntés als pilots què estava succeint quan, de sobte, va desaparèixer del radar, segons va explicar el ministre de Transport indonesi, Budi Karya Sumadi, en una roda de premsa.

La marina indonèsia, que va enviar deu vaixells a rastrejar la zona, va confirmar que havia trobat el punt exacte de la col·lisió a prop l'illa de Laki, part de les anomenades Mil Illes, a uns 6 quilòmetres a nord de la costa de Djakarta.

A l'avió viatjaven 50 passatgers, inclosos tres nadons i set menors d'edat més, i dotze tripulants, segons el manifest de vol. Les autoritats van confirmar que tots els passatgers eren de nacionalitat indonèsia.

La policia va informar que ha instal·lat un lloc d'identificació de cadàvers en un hospital de Djakarta oriental on s'atendrà les famílies i cercles propers de les víctimes.

Per la seva banda, pescadors dels voltants van afirmar a mitjans locals que havien presenciat una explosió i havien trobat surant al mar les possibles restes de l'accident aeri.

En imatges mostrades pel canal local KompasTV, diversos pescadors que es trobaven pescant a la zona del possible accident van mostrar cables i un altre equipament que havien trobat en els voltants del lloc en el qual es va estavellar l'avió.

El d'ahir és últim d'un llarg historial de sinistres aeris a Indonèsia i va afectar la tercera aerolínia de país i de nou un model de fabricant nord-americà Boeing. El 29 d'octubre de 2018, un Boeing 737 Max 8 de l'aerolínia de baix cost Lion Air es va estavellar al mar de Java també als pocs minuts d'enlairar-se de Djakarta.