La reina Isabel II del Regne Unit i el seu marit, el príncep Felip, van rebre ahir la vacuna contra la covid-19, segons va informar el palau de Buckingham. La sobirana, de 94 anys, i el duc d'Edimburg, de 99, van ser vacunats per un metge reial en la seva residència del ?castell de Windsor, als afores de Londres, on passen el confinament.

Segons la premsa britànica, la sobirana va decidir que es divulgués aquesta informació de caràcter privat per evitar conjectures en els mitjans de comunicació.

Per la seva avançada edat, la parella forma part dels grups de risc que reben de forma prioritària la vacuna al Regne Unit, que ja s'ha administrat a gairebé 1,5 milions de persones des que es va autoritzar la primera a principis de desembre.

Per part seva, el papa Francesc va anunciar ahir que es vacunarà contra el coronavirus «la setmana que ve». Ho va confirmar durant una entrevista en què també va criticar«el negacionisme suïcida» d'algunes persones. El pontífex va reclamar en el seu missatge de Nadal que es garanteixi que les vacunes arribin a tothom, sobretot als més vulnerables. «En aquest temps de foscor i d'incerteses, sorgeixen llums d'esperança com les vacunes», va afegir.