Les autoritats indonèsies van informar ahir que han trobat el que semblen ser «restes humanes» al lloc on presumptament va caure al mar de Java un avió de passatgers en què viatjaven 56 persones que acabava d'enlairar-se de Djakarta.

El líder del departament mèdic de la policia de Djakarta va assegurar que havia rebut una bossa que conté restes que es creuen que eren de l'avió i una «part d'un cos». També es van trobar restes de cable que pertanyerien a l'aeronau, segons la cadena de notícies local Kompas.

La recerca es va iniciar al mateix lloc on es va produir l'últim contacte després que un sonar registrés el senyal. En l'operatiu estan involucrats helicòpters i bussejadors militars de l'Exèrcit, així com diversos vaixells de l'Armada. Segons la cadena de televisió Metro TV, se centrarà especialment a les illes de Lancang i Laki.

Les autoritats locals ja es troben en contacte amb les famílies de les víctimes per agilitzar els processos d'identificació, ja que s'espera que els equips de recerca puguin recuperar documentació i altres objectes que facilitin aquest procés.

L'avió de l'aerolínia Air Sriwijaya es dirigia a Pontianak, a l'illa de Borneo, quan va desaparèixer del radar, segons va confirmar el responsable de l'aeroport internacional Soekarno-Hatta, Haerul Anwar, al portal de notícies Sarang Berita.