Acaben de detectar a Vigo la presència de la soca sud-africana del coronavirus. Galícia és la primera comunitat espanyola a localitzar aquesta variant de Covid-19. Els serveis de Medicina Preventiva i Microbiologia del Complex Hospitalari Universitari de Vigo van trobar aquest virus en un home de 30 anys, vinculat a la indústria naval i que havia viatjat a Sud-àfrica per motius laborals. Al retorn d'aquest país va tenir símptomes compatibles amb el virus.

Segons la Conselleria de Sanitat, el 5 de gener es va confirmar la presència d'aquesta soca, coneguda com a B.1.351 clado 20C / 501Y.V2, i es va informar el registre internacional GISAID.

Segons el cap del servei de Microbiologia, Benito Regueiro, "aquesta troballa posa de manifest la capacitat del sistema sanitari gallec per elaborar anàlisis completes i sofisticades del virus. A més, contribuirà a la correcta identificació i millor control epidemiològic, ja que hem descobert les seves vies d'entrada a Galícia; serà necessari realitzar una vigilància especial en els ports i en l'arribada de viatgers per les nostres fronteres".

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus