Més de 4.300 persones van ser detingudes durant les manifestacions per exigir l'alliberament de l'opositor rus Alexei Navalni celebrades ahir a les principals ciutats russes, segons el recompte de l'organització civil OVD. Navalni va ser arrestat fa dues setmanes després de tornar d'Alemanya, on va passar cinc mesos convalescent després de patir un enverinament.

La defensora el Poble de Moscou, Tatiana Potiaeva, va confirmar els arrestos i va destacar que tothom té dret a expressar lliurement la seva opinió, encara que «tot el que està fora de la llei és contraproduent».

A Moscou, la Policia antiavalots va tancar el centre de la capital amb tanques per evitar la principal concentració de suport a Navalni. Inicialment, l'objectiu dels manifestants era arribar a la seu del Servei Federal de Seguretat rus, a qui Navalni va acusar d'orquestrar el seu intent d'assassinat el passat mes d'agost amb l'agent nerviós Novitxok. Tots i els esforços de la policia, una multitud de milers de manifestants va aconseguir concentrar-se als voltants de la presó de Matrosska Tishina, on es troba reclòs el líder opositor, gràcies a que els organitzadors de la protesta van anar modificant els punts de concentració a mesura que la policia anava tancant carrers i bloquejant barris.

Entre els detinguts a Moscou hi ha Iúlia Navalnaya, dona de l'opositor Navalni, poc després de publicar una foto seva a Instagram en un carrer de la capital russa.