02 de febrer de 2021
02.02.2021
Diari de Girona

Biontech anuncia que subministrarà 75 milions de dosis més a la UE

01.02.2021 | 23:59
Biontech anuncia que subministrarà 75 milions de dosis més a la UE

L'empresa alemanya Biontech ha anunciat que subministrarà a la Unió Europea 75 milions de dosis de la seva vacuna en el segon trimestre després d'optimitzar els seus processos de producció.

«Seguim treballant per augmentar els subministraments a partir del 15 de febrer per arribar al nombre de dosis fixat en els contractes», va dir el director financer de la companyia, Sierk Poetting, en un comunicat.

«A més, en el segon trimestre podrem subministrar 75 milions de dosis més a la UE», va afegir. Aquest subministrament forma part de la segona comanda de la UE, de 200 milions de dosis, que s'esperava per a més tard.

L'anunci de Biontech es produeix gairebé immediatament abans d'una cimera de vacunació convocada pel Govern alemany, amb representants de les farmacèutiques i de la UE.

La UE havia estat blanc de crítiques per haver fet les comandes de vacuna massa tard i en quantitats no suficients a les diverses empreses. A més, els productors de les tres vacunes ja autoritzades -Biontech/Pfizer, Moderna i AstraZeneca- han tingut problemes de producció que han endarrerit els seus subministraments a la UE, cosa que també ha generat debat.

Biontech podrà ara augmentar la seva producció, segons Poetting, pel fet que s'han acabat els treballs d'optimització a la fàbrica belga de Purus. «Ara, amb això podrem tornar al pla original de subministrament de vacunes a la UE», va dir Poetting.

A més, la nova fàbrica a Marburg (centre d'Alemanya) ha rebut la llicència amb què podrà començar a produir al febrer. Un tercer component és que Biontech ha augmentat la seva xarxa de cooperacions a Europa. Biontech contempla fins i tot elevar gairebé al doble la seva producció de vacunes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook