03 de febrer de 2021
03.02.2021
Diari de Girona

El Govern rebaixa les expectatives de cara a la mobilitat per Setmana Santa

02.02.2021 | 23:42
El Govern rebaixa les expectatives de cara a la mobilitat per Setmana Santa

El Govern espanyol va fer una crida ahir a les comunitats autònomes perquè utilitzin tot el marge de què disposen per ampliar les restriccions contra la covid, i ha rebaixat les expectatives de la Setmana Santa. La portaveu del Govern, María Jesús Montero, malgrat que el criteri el marcaran els tècnics, va assegurar que «és difícil que hi pugui haver una mobilitat normalitzada durant aquest període i que existeixi una lliure circulació de persones per trànsit aeri, i estarem molt vigilants que la mobilitat nacional es regeixi per criteris exclusivament epidemiològics».

L'executiu espanyol rebaixa les expectatives que havia generat ell mateix a través de la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, en una visita a una empresa de materials hospitalaris acompanyada de la ministra de Sanitat, Carolina Darias. Segons Maroto, les capacitats productives «permeten tenir confiança que el procés de vacunació s'anirà produint d'acord amb el pla que hem acordat amb les comunitats autònomes» i per tant «el reinici dels viatges vindrà de la mà de la contenció de la pandèmia».

Simón contradiu

Poques hores després, el director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries (CCAS), Fernando Simón, va matisar les esperances de la titular d'Indústria. «No podem confondre una evolució acceptable amb una situació acceptable», va afirmar Simón, que va distingir entre el descens de casos que es detecta en la tercera onada i un escenari en què pugui ser segur moure's per les festes.

Montero va donar la raó a Simón i va advertir que «és difícil» que es pugui recuperar la normalitat en la circulació de persones durant aquest període. «Tot l'aprenentatge previ ens fa ser extraordinàriament prudents».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook