La defensa de l'extresorer del PP Luis Bárcenas ha plantejat aquest dilluns al tribunal de l'Audiència Nacional que ha començat a jutjar la presumpta caixa B del PP la possibilitat de realitzar un acarament amb l'expresident del Govern Mariano Rajoy si aquest presenta alguna "contradicció" durant la seva declaració com a testimoni amb el manifestat per Bárcenas sobre l'existència d'una comptabilitat paral·lela en el partit.

Així ho ha dit l'advocat Gustavo Galán durant la seva exposició de qüestions prèvies en la qual s'ha sumat a la petició que Rajoy declari com a testimoni en el judici pel presumpte pagament amb diners procedents de la caixa B de la remodelació de la seu nacional dels 'populars'.

La defensa de l'extresorer ha al·ludit a l'escrit que Bárcenas va remetre fa unes setmanes a la Fiscalia Anticorrupció, en el qual va afirmar que l'expresident del Govern i exlíder del PP era "coneixedor" de l'existència d'una caixa B en el partit i va assegurar que va destruir els papers en els quals s'havia anotat tots els moviments d'aquesta comptabilitat paral·lela el 2009.

A més, el va acusar d'haver estat un dels alts càrrecs del partit que va rebre "complements salarials". Per tot això, l'advocat Gustavo Galán ha assenyalat que seria "il·lògic" que no sol·licités la testifical de Rajoy en aquesta vista oral, que, precisament, ja ha estat admesa pel tribunal a petició d'alguna de les acusacions populars.

La defensa de Bárcenas ha afegit que si "es considerés oportú", i en cas que existeixin "contradiccions", plantejaria la possibilitat que es practiqués un acarament entre l'expresident del Govern i l'extresorer del PP.