La monja francesa Lucile Randon, coneguda com la Germana André i considerada la persona més longeva viva a Europa, es va recuperar de la COVID quan està a dos dies de complir els 117 anys de vida, van informar els mitjans locals.

Randon, nascuda en la localitat de Alés (sud) l'11 de febrer de 1904, va donar positiu per coronavirus el passat 16 de gener i va anar llavors posada en estricta quarantena a l'habitació que ocupa a la residència d'ancians de Sainte Catherine Labouré, situada en Toulon, al sud de França.

"Ni tan sols em vaig adonar que estava infectada", va assegurar la centenària en declaracions al diari local Var Matin. Unes setmanes més tard, la religiosa ja està recuperada.

Un portaveu de la residència va explicar al mateix diari que la Germana André no tenia por del virus, encara que sí que va manifestar preocupació per la salut

"També la preocupava si els seus horaris d'anar a dormir o de menjar canviarien per estar infectada", va agregar el portaveu.

La monja està considerada la segona persona viva verificada més anciana del món, poc per darrere de la japonesa Kane Tanaka, nascuda el 2 de gener de 1903.