La Fiscalia investiga la vacunació de el bisbe de Cartagena, José Manuel Lorca Planes, i de la resta de la cúpula de la Diòcesi a la qual es va incloure en els llistats de beneficiaris de la primera dosi com capellans de la residència Llar de Betània. Al costat de Lorca Planes es van vacunar en aquesta residència de gent gran el seu secretari personal, Maximiliano Caballero; el bisbe auxiliar, Sebastià Chico; el que va ser arquebisbe de Burgos, Francisco Gil Hellín, i el canonge de la Catedral Tomàs Cascales.

El fiscal en cap, José Luis Díaz Manzanera, ha afegit la carta anònima escrita per una persona que es va identificar com a treballadora de la Llar de Betània i que diu haver presentat la vacunació de l'equip de Lorca Plans a les diligències obertes arran de les denúncies del PSOE i Podem pel subministrament de la vacuna a alts càrrecs de la Conselleria de Salut i de el Servei Murcià de Salut (SMS) que es van saltar el torn.

El PSOE va fer lliurament d'aquest escrit anònim a la Fiscalia aquest dimarts, de manera que aquest ahir la carta es va incorporar a la investigació en curs, que ha portat al Ministeri Públic a demanar les llistes dels beneficiaris de les vacunes administrades als alts càrrecs de Salut i a el personal administratiu de l'SMS. Entre ells es troba l'exconseller Manuel Villegas, que va haver de dimitir a l'saber-se que s'havia saltat la cua. Díaz Manzanera també està investigant la vacunació de el regidor de PP de Múrcia Felip Coello i de l'anterior alcaldessa de Molina de Segura, Esther Clavero.

El fiscal ha precisat que el primer pas en les diligències en curs és dilucidar el valor jurídic del protocol pactat per les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat en el qual s'estableix l'ordre de vacunació dels diferents col·lectius.