15 de febrer de 2021
15.02.2021
Diari de Girona

Dimiteix el portaveu de la Casa Blanca que volia «destruir» una periodista

TJ Ducklo ha presentat la seva renúncia després d'arremetre frases misògines contra una informadora

14.02.2021 | 23:31
Dimiteix el portaveu de la Casa Blanca que volia «destruir» una periodista

El portaveu de la Casa Blanca TJ Ducklo va renunciar al seu càrrec el dissabte després d'una discussió amb els dirigents de l'equip de comunicació de la Casa Blanca després d'haver sigut suspès per amenaçar de «destruir» una periodista del portal Politico. Ella li havia fet preguntes sobre la seva vida personal, concretament sobre una suposada relació amb una altra periodista que cobria l'actualitat política.

Ducklo, que prèviament havia sigut suspès de sou una setmana, ha publicat un comunicat en què diu: «No hi ha paraules per expressar el meu penediment, la meva vergonya i el meu disgust pel meu comportament».

«Vaig utilitzar un llenguatge que cap dona ha de sentir de ningú [...] Estic desolat per haver avergonyit i decebut els meus companys a la Casa Blanca i el president Biden», diu el comunicat publicat en el seu compte de Twitter.

La secretària de premsa de la Casa Blanca, Jen Psaki, havia informat prèviament que Ducklo ja s'havia disculpat amb la periodista, Tara Palmeri, fet que no va impedir que creixessin les crítiques per la lleugeresa del càstig.

El president nord-americà, Joe Biden, havia promès que destituiria «a l'acte» qualsevol càrrec que faltés al respecte durant l'exercici de les seves funcions.

«Et destruiré», va etzibar Ducklo a Palmeri en una conversa telefònica airejada per la revista Vanity Fair, que informa d'altres frases misògines i ofensives. Palmeri estava investigant la relació de Ducklo amb Alexi McCammond, corresponsal del portal Axios per a la campanya electoral de Biden.

Segons fonts de la CNN, la renúncia s'ha produït després que diversos treballadors d'alt rang de la Casa Blanca consideressin insuficient el càstig imposat per l'equip de premsa a Ducklo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook