Una dona de 19 anys ha estat detinguda aquest dimecres, després d'abandonar el seu nadó nounat a la localitat de Torrijos (Toledo). La mare al costat d'una acompanyant, de 15 anys, van amagar al nen dins d'una caixa i el van deixar en una casa mig en runes i abandonada als afores de la localitat.

Una testimoni dels fets va donar avís a emergències, després de presenciar la fugida de les dues joves i trobar el nadó amb vida, i encara amb el cordó umbilical. La Guàrdia Civil va acudir al lloc dels fets i va traslladar al nen al Centre de Salut de la localitat.

A partir d'aquest moment, l'equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Torrijos es va fer càrrec de la recerca per a identificar els progenitors del nadó i la possible relació amb les dues persones presumptes autores de l'abandó en la caseta.

Una vegada recollits els indicis suficients, les autoritats han detingut a la mare, de 19 anys, per un delicte d'abandó de menors tipificat en l'article 229 del Codi Penal, i ha estat identificada la seva acompanyant de 15 anys.

Els fets i la detenció van ser posats en coneixement del Jutge de Guàrdia de Torrijos, passant la detinguda a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número tres de Torrijos.