24 de febrer de 2021
24.02.2021
Diari de Girona

El paracaigudes del Perseverance amagava un missatge ocult

Durant el descens de la nau al planeta Mart, una càmera va enregistrar el paracaigudes on la NASA va decidir amagar-hi un missatge

24.02.2021 | 20:58
El paracaigudes del Perseverance amb el missatge ocutl

El paracaigudes gegant que va servir per frenar el "rover" Perseverance de la NASA a la seva arribada a Mart portava un curiós missatge ocult en la seva tela.

Aquesta imatge amb text va ser presa per una càmera orientada cap al paracaigudes instal·lada a bord de la cuirassa protectora posterior del Perseverance de la NASA durant el seu descens cap al cràter Jezero del planeta Mart el 18 de febrer de 2021.Usant codi binari, s'aprecien dos missatges en blanc neutre i taronja-internacional en el paracaigudes (seccions que componen la forma hemisfèrica del dosser).La part interior lletreja Dare Mighty Things ( Atreveix-te amb Coses Poderoses) amb cada paraula situada en el seu propi anell. La banda exterior del dosser proporciona coordenades GPS per al Laboratori de Propulsió a raig (JPL) de la NASA, on es va construir el "rover".

L'enginyer de sistemes de Mars 2020 Perseverance, Ian Clark, va dissenyar el patró de codi binari. La frase és el lema de JPL i és un resum d'una cita del discurs "Strenuous Life" del president estatunidenc Teddy Roosevelt.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit