03 de març de 2021
03.03.2021
Diari de Girona

El director de l'FBI qualifica l'assalt al Capitoli de «terrorisme intern»

Denuncia que aquest tipus de «comportament criminal» s'ha duplicat als Estats Units des del 2017

02.03.2021 | 22:56
El director de l'FBI qualifica l'assalt al Capitoli de «terrorisme intern»

El director de la Policia Federal dels Estats Units (FBI), Christopher Wray, va confirmar ahir que el cos policial ha classificat l'assalt al Capitoli del 6 de gener, dut a terme per partidaris de l'expresident Donald Trump, com a «terrorisme domèstic». «Aquest atac, aquest setge, aquest comportament criminal, simple i pla, és un comportament que nosaltres, l'FBI, considerem terrorisme intern», va afegir Wray en una audiència sobre els disturbis davant la Comissió Judicial del Senat nord-americà.

Segons el director de l'FBI, el nombre de casos de terrorisme nacional investigats pel cos s'ha doblat durant el seu temps en el càrrec, passant d'uns mil el 2017 fins a uns 2.000 cap a finals de 2020. En aquest sentit, va alertar que el terrorisme intern s'ha «metastatitzat» a tot el país i va destacar que l'esdeveniment del 6 de gener no va ser «aïllat». De forma paral·lela, va explicar que l'FBI ja havia fet sonar les alarmes sobre aquest assumpte des de fa «diversos anys».

Diversos orígens

Wray va evitar enquadrar els assaltants en una única ideologia extremista i va assegurar que la multitud «incloïa una varietat d'orígens». «El nombre d'implicats creix mentre avancem en les nostres investigacions cap al que podríem anomenar milícia d'extremisme violent», va assenyalar el director de l'FBI.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook