L'Alta Comissionada de l'ONU per als drets humans, Michelle Bachelet,va demanar a les forces de l'ordre birmanes que deixin d'«assassinar» els manifestants. El país asiàtic continua sumit en una onada de protestes i una sagnant repressió que ha causat un total de 54 morts de manifestants a mans de l'Exèrcit.

Nacions Unides va alçar ahir el to i va instar la junta militar, que va arribar al poder després de deposar l'1 de febrer el govern civil d'Aung San Suu Kyi, a deixar d'«assassinar» els manifestants prodemocràcia. «Estic consternada també pels atacs registrats contra el personal mèdic dels serveis d'emergència i les ambulàncies que intenten ajudar les persones ferides», va asseyalar Bachelet.

Tot i això, les protestes continuen al país. A Rangun, la capital econòmica, es van formar petits grups. «Estem units», van corejar els manifestants protegits darrere de barricades construïdes amb vells pneumàtics, maons, sacs de sorra, bambú i filferro de pues. No lluny d'allà, els comerciants intentaven vendre ràpidament la seva mercaderia. «És perillós romandre aquí. La policia i l'exèrcit disparen també als carrers. Val més tornar a casa i tornar a sortir de nit», explicava un venedor de menjar. Algunes protestes van ser dispersades amb gas lacrimogen i es van escoltar trets, segons un mitjà local.

Els ciutadans caminaven sobre cartells del cap de la junta militar, Min Aung Hlaing, enganxats a terra, un ardit per molestar les forces de l'ordre, que no s'atreveixen fer el mateix. L'exèrcit sembla més determinat que mai a apagar els vents de revolta que bufen al país des del cop d'Estat.

Dimecres, les forces de seguretat van disparar munició real a diverses ciutats per dispersar les manifestacions pro-democràcia. La imatges difoses a les xarxes socials mostraven manifestants plens de sang i ferits de bala al cap. Almenys 38 persones van perdre la vida.