L'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) va detenir dijous un funcionari de l'expresident Donald Trump per l'assalt al Capitoli del passat 6 de gener, convertint-se així en el primer arrestat vinculat a l'anterior Govern, segons va informar Politico. Es tracta de Federico Klein, un home de 42 anys que durant el Govern de Trump va treballar al Departament d'Estat. El detingut va ser assignat primer a l'Oficina d'Assumptes de l'Hemisferi Occidental, en concret en el departament encarregat del Brasil i el Con Sud, i després traslladat a l'oficina que administra les peticions d'accés a informació federal, coneguda com a FOIA.

Klein, que va ser arrestat a Virgínia, havia treballat prèviament per a la campanya presidencial de Trump el 2016 com a analista. Abans d'implicar-se en política al costat del multimilionari, Klein va servir en el Cos de Marines a l'Iraq.

Més de 300 persones han estat imputades a tribunals federals per l'assalt al Capitoli, però Klein és el primer amb clars vincles amb el Govern de Trump. L'FBI no va detallar de quins delictes està acusat.

El 6 de gener una torba de seguidors de Trump va assaltar el Congrés amb la intenció d'aturar el procés de certificació que en aquell moment estava tenint lloc ales dues cambres legislatives pel resultat de les eleccions guanyades per l'ara president, Joe Biden. Durant l'assalt van morir cinc persones, quatre seguidors de Trump i un policia. Dos agents que van participar en l'operatiu durant l'assalt es van suïcidar en els dies posteriors.

Trump va ser sotmès a un segon judici polític al Congrés com a conseqüència de l'assalt, acusat del delicte d'«incitar una insurrecció», però va sortir absolt amb 56 vots en contra i 44 a favor, atès que una condemna necessitava una majoria de dos terços.

Per altra banda, el legislador demòcrata Eric Swalwell, que va ser un dels «fiscals» en el segon judici polític contra Trump, va presentar ahir una demanda contra l'ex-mandatari i diverses persones del seu entorn acusant-los de terrorisme i d'incitar als disturbis per l'assalt al Capitoli.

Swalwel va interposar la demanda davant un tribunal federal el Districte de Colúmbia contra Trump; el seu fill, Donald Trump Jr.; el seu advocat Rudy Giuliani, i contra el legislador republicà per Alabama Mo Brooks, que va participar en els esforços per revocar els resultats de les eleccions.