L'Oficina Federal de Recerques (FBI) va detenir dijous a un funcionari de l'expresident Donald Trump per l'assalt al Capitoli del passat 6 de gener, convertint-se així en el primer arrestat vinculat a l'anterior Govern, segons va informar el mitjà Politico. Es tracta de Federico Klein, un home de 42 anys que durant el Govern de Trump va treballaral Departament d'Estat com a nomenament polític.

Concretament, el detingut va ser assignat primer a l'Oficina d'Assumptes de l'Hemisferi Occidental, en concret en el departament encarregat del Brasil i el Con Sud, i després traslladat a l'oficina que administra les peticions d'accés a informació federal, conegudes com FOIA.

Klein, que va ser detingut a Virgínia, havia treballat prèviament per a la campanya presidencial de Trump en 2016 com a analista.

Abans d'implicar-se en política al costat de Trump, Klein va servir en el Cos de Marines a l'Iraq.

Més de 300 persones han estat imputades en tribunals federals per l'assalt al Capitoli, però Klein és el primer amb clars vincles amb el Govern de Trump.

L'FBI no va detallar al mitjà Politico de quins delictes està acusat Klein. El 6 de gener una torba de seguidors de Trump va assaltar en Congrés amb la intenció de detenir el procés de certificació que en aquest moment estava ocorrent en les dues cambres legislatives pel resultat de les eleccions guanyades per l'ara president, Joe Biden.

Durant l'assalt van morir cinc persones, quatre seguidors de Trump i un policia.