El pla d'11.000 milions d'euros per a fer costat als sectors i empreses més colpejats per la pandèmia de coronavirus que aprovarà el Govern demà divendres inclourà 7.000 milions d'ajudes directes, segons han confirmat aquest dijous a Efe fonts de governamentals.

La resta es repartirà entre 3.000 milions per a deute financer amb aval de l'Estat i 1.000 milions més per a recapitalitzar empreses mitjanes a través de Cofides, expliquen les mateixes fonts.

El pla, segons ha avançat el diari El País, tindrà un marc de gestió comuna, encara que els diners es transferirà i serà gestionat per les comunitats autònomes.

Per a rebre les ajudes caldrà acreditar una caiguda de la facturació i les empreses hauran de destinar els diners a despeses fixes, com el lloguer o similar.

L'Executiu ha estat ultimant el decret que recollirà aquestes ajudes i havia considerat la possibilitat que fos aprovat en la reunió ordinària del Consell de Ministres del passat dimarts, encara que finalment anirà demà en un Consell extraordinari.

El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar les ajudes d'11.000 milions d'euros el passat 24 de febrer davant el ple del Congrés.

Les ajudes aniran destinades a les empreses, pimes i autònoms de sectors especialment afectats per la crisi, com el turisme, l'hostaleria, la restauració i el petit comerç.