La coordinadora de Ciutadans a la Regió de Múrcia, Ana Martínez Vidal, ha dit aquest divendres que el partit ha obert expedient d'expulsió als tres diputats autonòmics nomenats consellers pel president de Múrcia, Fernando López Miras, i que fan malbé la moció de censura amb el PSOE, que es debatrà en l'Assemblea Regional.

"Cadascun dels 45 diputats haurem de decidir entre corrupció o dignitat, una dignitat que per a alguns", Isabel Franco, Valle Miguélez i Francisco Álvarez, nomenats consellers taronges, "té un preu: 76.000 euros anuals i un xofer a la porta", ha assenyalat Martínez Vidal en una compareixença en la seva seu en la qual ha remarcat que ja no formen part del grup parlamentari.

Segons les seves paraules, els sis diputats de Cs en el Parlament murcià van signar la moció de censura el dimarts a la nit lliure i voluntàriament, en una reunió de més de dues hores en la qual cadascun va poder expressar el que pensava i cap va manifestar estar en contra de la moció.

"Al contrari, van comprometre el seu vot a favor i durant dos dies han ratificat constantment aquesta voluntat. Els que avui han fet aquest pas hauran de retratar-se davant tots i davant la paraula donada. Els nostres afiliats i votants senten vergonya davant aquesta subhasta de voluntats", ha dit.

Ha revelat que són els seus regidors a l'Ajuntament de Múrcia i els tres diputats regionals que queden en el grup parlamentari -Juan José Molina, portaveu del grup parlamentari; i Alberto Castillo, president de la Cambra; i ella- els que compten des d'aquest dijous amb protecció policial del Ministeri de l'Interior davant possibles escarns.

"El seguiment, les amenaces i l'assetjament a Cs en aquesta regió és el trist resultat de lluitar i denunciar la corrupció", però "si els corruptes creuen que intimidaran a aquells que realment som de Cs, s'equivoquen. Continuarem lluitant, amb més força que mai, pensant sempre en el millor per a tots els ciutadans", ha afegit.

En la seva opinió, "hem assistit al major cas de corrupció política en una regió assolada per 26 anys de Govern d'un PP que ha fet d'aquesta corrupció una manera d'entendre la política".

Cs va néixer per a combatre-la i ho farà "fins a l'extenuació, vingui d'on vingui" i es va sumar al Govern de coalició amb el PP "amb l'esperança de propiciar un canvi en aquesta manera d'entendre la política i la gestió pública, però ha estat impossible: ens han robat aquesta possibilitat", ha afirmat.

"Mirem llavors a la primera força en l'Assemblea per a impulsar amb ella la regeneració que demandaven els ciutadans, indignats amb el 'vacunagate', els contractes irregulars, el capitalisme d'amiguets, la xarxa clientelista, l'abús de poder i la creença que la regió és seva, el seu mas", ha agregat.

Finalment, ha declarat que els murcians "no mereixen aquests espectacles en plena pandèmia" quan juntament amb el PSOE, Cs ofereix "un govern estable, fiable i transparent".