La ministra de Sanitat, Carolina Darias, no va descartar ahir que el Govern pugui ampliar l'estat d'alarma més enllà del seu venciment el pròxim 9 de maig, encara que va deixar clar que «l'objectiu» actual del seu departament és que la incidència acumulada baixi fins als 50 casos per 100.000 habitants.

«Hem de veure-ho, ara en el que estem és a baixar la incidència», va respondre la ministra després de ser preguntada per la pròrroga de l'estat d'alarma. En una entrevista en RNE, recollida per Europa Press, Darias va insistir que, una vegada» s'aconsegueixi aquesta xifra, es buscarà arribar fins a un «escenari de normalitat», xifrat en 25.

Tot dependrà, va recalcar la titular de Sanitat, del «comportament exemplar de la ciutadania», fonamental a l'hora d'afrontar la COVID-19. «El camí no és mirar cap endarrere», va assenyalar Darias, que va assegurar que dirigents i ciutadans han de «aprendre del viscut». Preguntada per les discrepàncies amb la Comunitat de Madrid i amb la seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, a compte de les restriccions per a Setmana Santa, Darias va repetir que «no s'aturarà amb qui vulgui enfrontar», sinó que estarà «amb qui vulgui avançar».

D'altra banda, la responsable de Sanitat s'ha referit a la vacuna de AstraZeneca i als casos tromboembòlics reportats en alguns països europeus. «És una vacuna segura, per a nosaltres de la màxima fiabilitat», va assegurar Carolina Darias, que ha explicat que Espanya s'adhereix a la recomanació de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) que ha instat a seguir amb la seva inoculació.