«No puc resignar-me a veure el meu país obligat a reviure el duel de 2017 (Emmanuel Macron contra Marine Le Pen), amb un risc real que l'extrema dreta arribi al poder». Amb aquestes paraules, l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ni confirma ni desmenteix la seva eventual candidatura a les eleccions presidencials de 2022. Amb el llançament de la seva plataforma Idees en comú, oficialitzada ahir, la regidora de la capital alimenta els rumors sobre les seves aspiracions presidencials.

Anne Hidalgo insisteix: la seva plataforma «no és un partit, sinó una plataforma en línia per aportar idees i projectes en la perspectiva del 2022». Entre els seus companys de files apareix l'alcalde de Dijon, François Rebsamen, i el regidor de Lille, Martine Aubry, també la presidenta del Consell Regional d'Occitània, Carole Lemala, en resum, «homes i dones persuadits que un altre camí és possible, que cal construir una alternativa basada en una conjugació social de l'ecologia i allò social, i sobre una revitalització de la democràcia», va dir Hidalgo.

El llançament d'aquesta plataforma és l'oficialització d'una candidatura que molts vaticinen des de fa mesos. «Us ho diré quan arribi el moment», va afirmar l'alcaldessa socialista. Això sí, va reconèixer que els seus «amics socialistes, intel·lectuals i artistes» l'haurien animat a reaccionar en un «paisatge marcat per la ruptura de l'esquerra».