18 de març de 2021
18.03.2021
Diari de Girona

Espanya reprendrà la propera setmana la vacunació amb AstraZeneca

Divendres i dissabte hi haurà reunions per saber en quins termes s'administren les dosis

18.03.2021 | 19:47
Espanya reprendrà la propera setmana la vacunació amb AstraZeneca

Espanya reprendrà dimecres de la propera setmana la vacunació amb AstraZeneca. El govern espanyol i les Comunitats Autònomes ho han acordat de manera unànime al Consell Interterritorial extraordinari convocat per la ministra Carolina Darias, segons ha confirmat ella mateixa en roda de premsa posterior. La decisió es formalitzarà en un nou Consell Interterritorial el proper dilluns. Entretant, divendres i dissabte hi haurà reunions de la Ponència de Vacunes i de la Comissió de Salut Pública per decidir per quins grups es comença, si cal restringir algun perfil i si s'amplia el límit d'edat dels 55 anys.

L'Agència Europea del Medicament (EMA) assegura que la vacuna en qüestió és "segura i eficaç" i desvincula per ara els casos de trombosi del vaccí, tot i admetre que no ho pot descartar definitivament.

Darias ha fet seves les paraules de l'EMA i ha reincidit en el missatge de la seguretat del producte d'AstraZeneca. També ha destacat que el Consell Interterritorial ha pres la decisió per unanimitat tal com dilluns es va prendre la de suspendre la vacunació fins al pronunciament de l'organisme europeu, tot plegat amb la voluntat de "maximitzar beneficis i minimitzar riscos".

També ha incidit en la seguretat de la vacuna la directora de l'Agència Espanyola del Medicament, María Jesús Lamas, que ha preguntes dels periodistes ha considerat que la reputació de les vacunes "no s'ha ressentit" de tota la polèmica. "Això ha d'enfortir la confiança en les vacunes. Són segures i eficaces, i si hi ha algun problema es reavalua i es torna a dir que són segures i eficaces", ha explicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit