El volcà Fagradalsfjall, a uns 30 quilòmetres de la capital de Islancia, Reikiavik -a l'extrem sud-occidental de l'illa-, ha entrat en erupció, segons va informar ahir el servei meteorològic de país. «Segons les primeres informacions, la fissura té uns 200 metres de longitud», va indicar l'Oficina Meteorològica d'Islàndia, tot afegint una foto al seu canal de Twitter en la qual es mostrava una resplendor vermell sobre la cimera volcànica.

«Els investigadors estan treballant per avaluar l'erupció», va indicar el servei, que també va informar que aquesta es produeix després de setmanes de més activitat sísmica a la península, amb uns 400 terratrèmols detectats a la regió dijous passat. Per la seva banda, el Departament de Protecció Civil i Gestió d'Emergències va instar els ciutadans a evitar les carreteres de la zona.

L'erupció de el volcà Eyjafjallajokull, situat en una serralada diferent, va causar tancaments i retards en els espais aeris de la major part d'Europa durant sis dies, l'any 2010.