El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la quarta pròrroga de les limitacions d'entrada a l'estat espanyol des de Brasil i Sud-àfrica com a mesura excepcional per contenir els contagis de la covid arran de les variants sorgides en aquests dos països. En canvi, segons ha informat la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, no prorroga la limitació de vols amb el Regne Unit, de manera que "ja es pot normalitzar aquesta situació en relació amb l'espai Schengen i les mesures que cal adoptar, com són tenir una PCR que permeti el trànsit".

La mesura entrarà en vigor a les sis de la tarda del 30 de març, hora espanyola, fins a la mitjanit del 13 d'abril. Tant des del Brasil com des de Sud-àfrica només es podran operar vols ocupats per ciutadans espanyols o andorrans així com residents en els dos països o passatgers en trànsit internacional a un país no Schengen amb escala inferior a 24 hores sense abandonar la zona de trànsit de l'aeroport espanyol.

El govern espanyol ha aclarit que les restriccions no afecten el personal aeronàutic necessari per dur a terme les activitats de transport aeri. També en queden exclosos els vols de les aeronaus d'Estat, serveis de rescat, vols amb escala en aeroports espanyols amb finalitats no comercials i que tinguin com a destinació un altre país, vols exclusius de càrrega i humanitaris, mèdics o d'emergència.