El volcà Fagradalsfjall, a uns 30 quilòmetres de Reykjavík (Islàndia), va entrar en erupció el passat 19 de març. Des de llavors, ha atret milers de curiosos per les espectaculars imatges de la lava sortint pel cràter.

Aquesta colla de curiosos que s'apropen a observar els rius de lava incandescent es divideixen entre islandesos i turistes. Tot i les restriccions a causa de la pandèmia de la Covid-19, Islàndia és un dels pocs països europeus que està permetent l'entrada de turisme internacional al seu territori.

Si bé els turistes tenen un perfil més curiós i la gran majoria es dedica a fer fotografies des de la distància, els locals són més agosarats i creatius i ja s'han vist imatges de gent jugant a voleibol o prenent un cafè a la vora del volcà.

Els vulcanòlegs asseguren que es pot contemplar l'espectacle sense risc mentre es mantingui la distància de seguretat que ells han marcat. Asseguren, a més, que no saben quan s'aturarà l'erupció. Alguns diuen que podria durar "fins i tot anys". L'atracció turística perfecta.