La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha celebrat aquest dijous que Espanya agafa "velocitat de creuer" pel que fa a la vacunació contra la covid-19. Darias ho ha dit a les portes del Ministeri, minuts abans de marxar a inspeccionar al magatzem central de l'entitat les més d'un milió de vacunes d'AstraZeneca que han arribat aquesta tarda. Els vaccins seran distribuïts de matinada a totes les Comunitats Autònomes perquè es puguin començar a injectar demà mateix. Darias, que ha subratllat el "nou rècord" assolit aquest dijous amb 306.000 dosis inoculades, ha fet una crida a les Comunitats perquè "no parin de vacunar". També ha reiterat que "l'objectiu del 70% de població vacunada a l'estiu està a l'abast de la mà".

A banda del milió de dosis d'AstraZeneca que han arribat aquesta tarda, dilluns va arribar-ne un milió més de Pfizer i Moderna. Una xifra, dos milions de vacunes en una setmana, que Darias també ha volgut destacar. A banda ha anunciat que dilluns n'arribaran 1,2 milions més de Pfizer.

En la distribució d'aquests vaccins hi participa també el Ministeri de Defensa, atès que, segons ha explicat Darias, a Ceuta, Melilla i les Canàries les farà arribar l'Exèrcit.

Margarita Robles, segona ministre en rebre la vacuna

La ministra de defensa, Margarita Robles, ha rebut avui la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca al Wanda Metropolitano de Madrid, en estar dins la franja d'edat permesa per rebre aquest vaccí. Robles s'ha convertit en la segona ministra del govern en rebre la vacuna després que Miquel Iceta ho fes la setmana passada a Catalunya, dins la campanya de Salut.