Una notícia falsa difosa en les xarxes socials ha provocat que unes quatre mil persones sense cita prèvia hagin acudit aquest dijous al punt de vacunació del centre esportiu universitari Sadus del barri sevillà dels Bermejales, segons ha informat la Junta d'Andalusia.

La notícia falsa sostenia que els qui s'acostessin aquest Dijous Sant al centre del Sadus podrien ser vacunats encara que no tinguessin cita, amb només demanar-ho.

Això ha provocat aquest matí una aglomeració de persones en les instal·lacions i que s'interfereixi en el procés de vacunació normal de les quals estaven formalment citades, alguna cosa que és responsabilitat dels propagadors de la notícia falsa, segons han assenyalat les citades fonts.

En aquest punt de vacunació, que avui per ser festiu havia estat reforçat amb personal sanitari que havia d'estar de descans, hi havia citades avui dues mil persones, en la seva pràctica totalitat majors de 80 anys.

Les fonts han assegurat que els serveis jurídics del Servei Andalús de Salut (SAS) estan elaborant la denúncia contra els propagadors de la notícia falsa, per a això compten amb nombrosos missatges de WhatsApp que han aportat moltes de les persones que han acudit aquest matí al punt de vacunació.

Igualment, els responsables de la Junta han felicitat la labor exercida per la Policia Local de Sevilla i el personal de Protecció Civil per a evitar els riscos que aquesta acumulació imprevista de milers de persones ha suposat.