Els voltants del Capitoli i les oficines dels edificis del Congrés nord-americà van haver de ser tancades després de la irrupció d'un vehicle a la zona que es va estavellar a l'Avinguda Constitució contra una de les tanques que protegeixen el perímetre del Congrés. El conductor del cotxe va morir per trets de la policia, mentre que un dels agents atropellats pel vehicle també va perdre la vida i l'altre va resultar ferit greu.

Després de xocar contra una de les barricades de protecció de ciment, el conductor va sortir del vehicle armat amb un ganivet i els agents van disparar contra ell matant-lo. A la zona es va activar un dispositiu amb una forta presència policial per assegurar l'edifici. El Capitoli es troba fortament blindat des de l'assalt del 6 de gener per una torba de seguidors de l'ex-president Donald Trump que va causar cinc morts, tot i que fa dues setmanes s'havien retirat parcialment algunes de les tanques de seguretat.

El Congrés està actualment en recés per les vacances de Pasqua, amb el que cap membre de la Cambra de Representants i del Senat es trobaven al seu interior. El president nord-americà, Joe Biden, havia abandonat a primera hora del matí Washington per passar aquests dies festius a Camp David.