Hi haurà qui asseguri que alterar el son etern de les mòmies pot portar repercussions gens convenients, però els temps han canviat des que Howard Carter i Lord Carnavon van descobrir les restes de Tutankamon, els van extreure de la seva tomba i es van posar a rodar la famosa maledicció, s'hi cregui o no.

El que aquest dissabte se celebra a El Caire refuta la creença. Una desfilada d'alegria carnavalesca en la qual 22 carrosses engalanades molt festivament amb participants disfressats a l'estil d''Els deu manaments' traslladaran 22 mòmies, del seu emplaçament de l'antic Museu Egipci de la plaça Tahrir a El Caire fins al nou Museu Nacional de la Civilització Egípcia (NMEC), que acollirà els cossos dels faraons de les 17a, 18a i 19a dinasties, i està situat a El-Fustat, al barri d'El Caire Vell, un trajecte que es cobrirà en 40 minuts.

El trasllat podrà veure's a través de YouTube. Aquesta no és l'única instal·lació museística de nova planta a la capital egípcia perquè pròximament també obrirà les seves portes el Gran Museu Egipci (GEM) situat a l'esplanada de Giza, al costat de les piràmides, que s'havia d'inaugurar l'any passat.

Segons fonts de la premsa egípcia, els restauradors han examinat acuradament cada una de les restes durant tres anys per garantir el seu estat general. Al NMEC, els antics governants d'Egipte s'allotjaran en caixes de poliestirè ultramodernes «plenes de gas nitrogen inert per prevenir qualsevol infecció microbiològica», explica Manal Ghanam, director del departament de càtering del NMEC.