Hi haurà qui asseguri que alterar el son etern de les mòmies pot suposar repercussions gens convenients, però els temps han canviat des que Howard Carter i Lord Carnavon van descobrir les restes de Tutankhamon, les van extreure de la seva tomba i van generar la famosa maledicció, es cregui en ella o no. El que dissabte a la nit es va celebrar al Caire refuta la creença. Una luxosa desfilada d'alegria carnavalesca en la qual 22 carrosses engalanades molt festivament amb participants disfressats a l'estil de Els deu manaments van traslladar 22 mòmies des del seu emplaçament de l'antic Museu Egipci de la Plaça Tahrir al Caire fins al nou Museu Nacional de la Civilització Egípcia (NMEC), que acollirà els cossos dels faraons de les 17a, 18a i 19a dinasties, i està situat a El-Fustat, al barri del Caire Vell, un trajecte de 40 minuts.

Aquesta no és l'única instal·lació museística de nova planta a la capital egípcia, perquè properament també obrirà les portes el Gran Museu Egipci (GEM) situat a l'esplanada de Gizeh, al costat de les piràmides.

Els restauradors han examinat acuradament cadascuna de les restes durant tres anys per garantir el seu estat general. Al NMEC, els antics governants d'Egipte s'allotjaran a caixes de poliestirè ultramodernes «plenes de gas nitrogen inert per prevenir qualsevol infecció microbiològica», segons va explicar Manal Ghanam, un dels responsables del NMEC. Totes les restes en exhibició provenen dels dos «amagatalls» reals descoberts respectivament el 1881 a la riba occidental de Nil i el 1898 a la tomba del faraó Amenhotep II.