La Conselleria madrilenya de Sanitat va explorar amb representants de la vacuna russa Sputnik V la possibilitat de facilitar un preacord de compra beneficiós "per a tot el Sistema Nacional de Salut", amb el propòsit de "guanyar temps de negociació" una vegada que fos autoritzada per l'Agència Europea del Medicament.

Segons ha avançat aquest dimarts el diari ABC i han confirmat a Efe fonts de la Conselleria de Sanitat, el propi conseller, Enrique Ruiz Escudero, es va reunir el passat 11 de febrer "a petició" dels representants de la vacuna russa per escoltar "els seus plantejaments, ja que aquesta vacuna estava previst que es fabriqués a Galícia i volia conèixer la situació de vacunació a nivell nacional i autonòmic".

D'acord amb aquestes fonts, és "deure" del conseller "explorar negociacions davant la inoperància del Govern" de Pedro Sánchez.

A més, la Conselleria ha mantingut altres dues reunions més amb altres representants de la Sputnik V "per a explorar el mercat internacional i tenir totes les possibilitats obertes en el futur en la lluita contra la pandèmia, sempre dins del marc nacional de vacunació".

Segons insisteixen les fonts, la idea de la Conselleria era "facilitar un preacord de compra beneficiós per a tot el Sistema Nacional de Salut" i "en condicions equitatives per a tots els espanyols" de manera que es pogués "guanyar temps de negociació" mentre es produïa l'aprovació de l'Agència Europea del Medicament.