L'Associació Watani per a la Llibertat i la Justícia, que agrupa la comunitat musulmana de Lleida, ha demanat formalment a l'ajuntament de la ciutat poder saltar-se el toc de queda nocturn durant els 30 dies que dura el Ramadà. La celebració religiosa comença dimarts que ve 13 d'abril i finalitzarà el dimecres 12 de maig.

Segons ha explicat a través d'un comunicat el president de l'entitat musulmana a Lleida, Mourad El Boudouhi, alguns dels rituals del Ramadà duren fins a altes hores de la nit, més enllà de les 22.00 hores estipulades per al toc de queda. Les restriccions afecten en principal mesura al Suhur, que és el primer menjar abans de començar el dia i a l'oració de l'Isha, que és una de les cinc oracions obligatòries i es duu a terme a la nit.

En el mateix comunicat dirigit a l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, l'Associació sol·licita que se'ls autoritzi per "poder anar a resar en els centres de culte, respectant el límit d'aforament permès, després de les 22.00 hores com a excepció durant el mes de Ramadà".

Petició en tota Espanya

També la Federació Espanyola d'Entitats Religioses Islàmiques (FEERI) ha emès un comunicat en relació amb els preceptes que han de complir els fidels durant aquest mes i les seves possibles incompatibilitats amb les actuals restriccions establertes amb motiu de l'actual situació sanitària. La FEERI ha instat les administracions autonòmiques, locals així com a l'autoritat pública que correspongui, "acordar i coordinar les possibles obertures i tancaments excepcionals durant el sagrat mes de Ramadà" dels llocs de culte per a la comunitat musulmana a Espanya.

Aquesta petició l'han realitzat per la possible incompatibilitat entre l'hora d'alguns dels resos, que han de complir els musulmans durant aquest mes de Ramadà, i que "coincideixen amb la franja del toc de queda en alguns llocs d'Espanya". Aquests preceptes serien els que es produeixen amb l'alba ('Fasr') i amb el començament de la nit ('Magreb') o també el res de la nit ('Isha').

Així mateix la FEERI ha demanat que, d'igual manera, que en la mateixa franja horària esmentada "existeix cert moviment de persones per treballs nocturns que, segons el parer de tots, no afecta en absolut a la seguretat ciutadana general ni pertorba el benestar comú".