El Complex Hospitalari Universitari de Toledo ha notificat al Ministeri de Sanitat una sospita de reacció adversa a la vacuna de la farmacèutica AstraZeneca d'un pacient que ha mort aquest dilluns després de patir trombes greus, segons ha informat la Junta de Castella-la Manxa.

Aquest complex sanitari ha informat que el servei de Medicina Intensiva va notificar divendres passat a l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, del Ministeri de Sanitat, una sospita de reacció adversa registrada en un pacient ingressat en la Unitat de Vigilància Intensiva (UVI) de l'Hospital Virgen de la Salud de la capital toledana.

Divendres passat va ingressar a l'UVI un pacient amb fenòmens trombòtics molt greus, sospitosos d'estar relacionats amb la vacuna d'AstraZeneca, segons la informació del govern regional.

Un docent de 30 anys

El pacient, un docent de 30 anys que feia classe a Toledo, segons altres fonts, va romandre en estat molt greu en el servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Virgen de la Salud, on finalment va morir aquest dilluns.

La setmana passada, les autoritats sanitàries van revisar l'estratègia de vacunació per a aquesta farmacèutica després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) es pronunciés sobre uns trombes rars que s'havien registrat entre persones ja vacunades en diversos països.

S'administra de 60 a 69 anys

Així, ara aquesta vacuna no s'administrarà a menors de 60 anys però sí fins als 69, enfront de l'estratègia que s'havia seguit inicialment que la recomanava per a menors de 55 anys, la qual cosa ha provocat crítiques i confusió.

El quart Informe de farmacovigilància sobre vacunes covid-19, fet públic divendres passat per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), destaca que el 0,18% dels vacunats amb aquest sèrum han notificat haver patit alguns efectes adversos, sobretot febre, cefalea i dolor muscular.

"Els esdeveniments adversos que es notifiquen no significa que estiguin relacionats amb la vacunació", assegura aquest informe.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus