S'ha desmantellat a Espanya el primer taller clandestí de fabricació d'armes mitjançant impressores 3D. L'operació, que ha estat conjunta entre la Policia Nacional i l'Agència Tributària, ha intervingut a Santa Cruz de Tenerife una armeria il·legal, on han localitzat 30 manuals per imprimir d'armes de foc, dues impressores 3D, així com diverses armes de fabricació «tradicional», com dues pistoles, una katana, cinc navalles i una pistola tàser.

Segons han informat les autoritats, en el taller va ser interceptada una persona, que ha sigut detinguda, i l'espai estava decorat amb diversos símbols supremacistes.

En el vídeo, facilitat pels cossos de seguretat espanyols, es poden observar armes de diferents calibres, des de pistoles de nou mil·límetres, fins a altres armes que pretenen emular fusells d'assalt.

Aquest ha estat el primer taller clandestí de fabricació d'armes mitjançant impressores 3D a Espanya, encara que això no és nou en altres països, com és el cas dels Estats Units. Fa tres anys, un jutge federal nord-americà va vetar la publicació en línia de manuals instructius per a la seva lliure difusió a través d'internet.

Tampoc a Europa, ja que al Regne Unit, el setembre de 2019, un jove londinenc de 26 anys va ser condemnat a tres anys de presó per fabricar un revòlver casolà; segons va recollir la BBC.