El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; el candidat de Podemos a la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias; i la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, han rebut sengles cartes amb cartutxos de bala en el seu interior, segons han denunciat els tres.

La denúncia de Marlaska, a la qual ha tingut accés Efe i presentada en la Comissaria del Congrés a les 16.42 hores d'ahir, explica que en la carta es diu textualment: "Tens deu dies per a dimitir. El temps de riure't de nosaltres es va acabar. Policia Nacional. Guàrdia Civil".

Afegeix la denúncia que a l'interior de la carta hi havia dos cartutxos sense percudir del calibre 7,62 x 51.

Iglesias, per la seva part i segons fonts de Podemos, ha rebut una altra carta, que va arribar a dependències del Ministeri de l'Interior; contenia dues bales de Cetme.

Sánchez condemna les amenaces: "davant la violència, justícia"

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha condemnat les amenaces rebudes per Marlaska, Igleisias i Gámez, i ha contraposat a la violència, la justícia i la democràcia.

"La nostra rotunda condemna a les greus amenaces rebudes per Marlaska, Gámez i Iglesias. Son responsables polítics i servidors públics", ha escrit al seu compte de Twitter el cap de l'executiu.

A més, ha subratllat: "Per afrontar qualsevol discrepància, la paraula. Davant les amenaces i la violència, justícia i democràcia".