La Sexta ha anunciat que cancel·la el debat previst per a dilluns vinent, dia 26, amb els candidats a les eleccions autonòmiques madrilenyes del 4 de maig menys la candidata del PP Isabel Díaz Ayuso, després del xoc ocorregut aquest divendres entre els partits de l'esquerra i Vox en el debat de la Cadena SER.

Per la seva banda, RTVE ha emès un altre comunicat en el qual explica que el debat que tenia previst pel dia 29 es cancel·la "davant l'anunciada absència de diversos candidats i per no perjudicar l'obligada proporcionalitat i neutralitat de RTVE".

Detalla que la televisió pública va oferir a totes les formacions polítiques amb representació a l'Assemblea de Madrid participar en el que seria l'últim debat davant els comicis donada "la seva obligació de facilitar el debat democràtic i la lliure expressió d'opinions".

La decisió ja s'ha comunicat a la Junta Electoral Provincial de Madrid.

En el debat radiofònic celebrat durant el matí d'aquest divendres, la candidata de Vox, Rocío Monasterio, ha tornat a posar en dubte, per segona vegada aquest mateix divendres, la veracitat de la carta amb una amenaça de mort rebuda per Pablo Iglesias (Unides Podem), la qual cosa ha provocat que aquest abandonés el debat poc després de començar i, prop d'una hora més tard, el seguissin Ángel Gabilondo (PSOE) i Mónica García (Más Madrid).

"Després de la negativa de diversos candidats a mantenir nous debats i després de l'ocorregut aquest divendres en la campanya electoral, la Sexta ha decidit cancel·lar el debat del dilluns 26", indica la cadena en el seu perfil de Twitter.