La Guàrdia Civil va detenir un veí de Muxia de 45 anys que divendres passat va caminar pels carrers del poble de Cee (Galícia) amb dues armes carregades i alterat sota els efectes de l'alcohol i les drogues. L'home, que ha quedat ingresssat en un hospital psiquiàtric d'Oza (la Corunya), va trencar una ordre d'allunyament de la seva exparella per un cas de violència masclista.

Els fets es van produir el passat divendres a les sis de la matinada. Segons explicaven alguns mitjans locals, l'home va intentar entrar en un hotel de la localitat. Després de la negativa a permetre-li l'entrada dels responsables de l'establiment, l'home es va presentar amb dues armes: un subfusell kalàixnikov i una pistola de nou mil·límetres.

Altres veïns el van veure també pel carrer, portant una armilla antibales i amb les dues armes i van intentar tranquil·litzar-lo des dels balcons. De fet, la seva presència pel municipi va disparar les trucades dels ciutadans de Cee alertant els cossos policials. En un vídeo que s'ha fet públic a través de les xarxes socials, l'home, ansiós, demana que «no deixeu que em matin». Fonts policials van explicar que l'home, en el moment de la seva detenció, els va explicar que uns sicaris els volien matar. Alguns veïns van assenyalar a la policia que van arribar a sentir dos trets, quelcom que en tot cas la Guàrdia Civil no va confirmar.

En el moment de l'arrest, l'home ja no portava les armes. No obstant això, els agents de la benemèrita les van trobar carregades a diversos punts de la vila. Després de detenir-lo, els agents el van traslladar a un hospital a causa dels signes d'embriaguesa i estupefaents que semblava haver consumit.