Un tribunal rus va començar ahir a estudiar la petició de la Fiscalia de declarar com a «extremistes» diverses organitzacions associades al líder opositor Aleksei Navalni, entre les quals el seu Fons de Lluita contra la Corrupció i les seus de la campanya. Mentre es resol aquesta qüestió, el ministeri públic va ordenar suspendre les activitats de les oficines que Navalni ha obert a diferents punts de Rússia. «Avui comença un vergonyós judici secret que prohibirà les activitats de l'oposició a Rússia per la falsa acusació d'extremisme», va assenyalar al seu canal de Telegram Leonid Volkov, cap de les seus de Navalni.

Segons una portaveu del Tribunal Municipal de Moscou, aquest va rebre una sol·licitud de l'oficina de la Fiscalia de la capital russa perquè suspengui les activitats del Fons de Lluita contra la Corrupció (FBK) i del Fons per a la Protecció dels Drets dels Ciutadans (FZPG), però encara no ha pres una decisió.

Per la seva banda, la defensa de Navalni va presentar tres demandes contra el centre penitenciari IK-2, en el qual es troba reclòs l'opositor rus des de fa quatre mesos, així com contra els funcionaris que s'encarreguen de la seva vigilància.